Бадминтон – спорт или забавление

Бадминтонът е атрактивен ракетен спорт с 2 хилядолетна история, но съвременният бадминтон започва развитието си в края на 19 век. След завръщането на английски лорд от Индия той демонстрирал индийската игра «пуне» (игра с перце) в имението Бадминтон, откъдето произлиза и името на този спорт. Практикува се от двама или четирима души на специално разчертано игрище с мрежа. Специфичното при бадминтона е използването на ракети и перце – приспособления, които развиват концентрацията и точността. Бадминтонът по отношение на правилата и начина на игра може да бъде сравнен с тениса на корт и дори с волейбола.

badminton-raketa
Бадминтон

Още по-атрактивен е спийдбадминтонът. При него перото е по-тежко и се движи много по-бързо, което прави играта по-забавна. Може да се играе и при вятър, а това прави спийдбадминтона подходящ за плажа.

Ако ракетните спортове са вашата слабост и обичате предизвикателствата, може да изпробвате уменията си и в ракетлон. Той обединява четирите вида спорт с ракети – тенис на маса, скуош, бадминтон и тенис на корт. Идеята на ракетлона е да се започне от малката ракета към голямата и да се премине от малкото игрище към голямото – впечатляващо.

Онлайн магазин Дими Байк предлага на любителите на бадминтона качествени ракети и перца, носещи марката SPARTAN, с които да тренирате или просто да се забавлявате. Оборудвайте се при нас със здрави и ултралеки бадминтон ракети с ергономична дръжка и изометрична глава. За да не се натоварват прекалено мускулите на ръцете, всяка ракета за бадминтон е олекотена – ниското тегло се дължи на алуминиевата рамка. Трябва да прецените и с какво перце ще играете – пластмасово или с естествени пера. Независимо от материала на изработка, прието е че бадминтон перцето трябва да има 16 еднакво дълги пера, закрепени върху коркова глава.

Ако бадминтонът е вашето хоби или любимия ви спорт, оборудвайте се с качествени бадминтон ракети и перца от Дими Байк – само на един клик разстояние.