Велосипеди от дърво

Невероятно, но факт. Автомобилният гигант Audi е поредната компания, която скоро пусна на пазара собствена серия велосипеди. Тя включва следните три модела: Duo City, Duo Sport и Duo Road, които са ръчна изработка. В повечето случаи в Audi използват алуминия като един от основните материали. Но при велосипедната иновация наблюдаваме изцяло дървена рамка. Създателите на моделите от тази серия залагат на факта, че масата на 1 кубичен сантиметър дърво е с ¼ по – малка от тази на алуминий със същите размери. Екипът на Audi е подготвил своята вело серия съвместно с фирма Renovo Dezign.

Duo City
Duo City

Един от впечатляващите продукти на Audi, новият велосипед Duo, е с лека монокок рамка, изработена от дървесина. Според производителят дървото е най – подходящо за направата на рамка, понеже абсорбира вибрациите и предлага на колоездачите гладко и комфортно возене.

Duo Sport

Друга интересна новост при велосипед Audi Duo е замяната на веригата с ремък. Използвани са и компоненти от въглеродни влакна, дискови спирачки и LED светлини. Тъй като колелетата са ръчно изработени, цените им  варират между 6500 и 7500 долара. Но със сигурност и за тях ще се намерят купувачи.

Duo Road
Duo Road

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *