Вело маршрут Русе – Кривина

Велосипеди

Наближава сезонът на топлото време и активните веломаниаци ще отприщят енергията си по склоновете. Тези, които не са ползвали байка през зимата, трябва да го подготвят за предстоящите велопоходи. Веригата и подвижните части трябва да се смажат с подходящия спрей. Гумите трябва да са оптимално напомпани, за да не се губи мощност при карането. Болтовете трябва да се затегнат, иначе стават потенциално опасни. За всички по- специфични манипулации се допитайте до специалист.

На всички страстни колоездачи предлагаме едно съблазнително вело трасе: Кривина – Русе. Един от организаторите на този вело маршрут е Дими Байк- Магазин за Велосипеди, спортни стоки и туристическа екипировка.

Колоездачната отсечка е част от ЕвроВело (EuroVelo)- европейска мрежа за велосипедни трасета, включваща 12 дълги маршрута. Пътешествието започва от центъра на с.Кривина. Местността е невероятна, тъй като селото се намира между две реки- Дунав и Янтра. След това живописното вело трасе минава през селата Батин, Мечка, Пиргово и завършва в Русе. Общата му дължина е около 45 км, а участниците се движат по асфалтови третокласни пътища. Край селата Батин и Мечка колоездачите могат да използват като алтернатива коларските пътища. Местата са обозначени с табели, а на картата са оцветени в жълто. Ако изберете черния път, избягвате изкачването по асфалтовия. Като цяло пътят е хоризонтален, с изкачване при Батин, между Стълпище и Мечка и между Мечка и Пиргово. Голяма част от това вело трасе е високо над реката, а в ниските участъци е зад защитните диги. Най- ниската точка е при Стълпище с надморска височина 30 м., а най- високата е преди Батин- 170 м.

На всички гости и жители на гр.Русе фирма Дими Байк предлага Rent a Bike (Велосипеди под наем). Освен това магазин Дими Байк ви предлага голямо разнообразие на вело екипировка и аксесоари- ръкавици, каски, клинове, блузи, термо бельо, енергийни напитки.

Съдействие за написването на тази статия оказаха нашите приятели от Сдружение Опора.