Детски шейни

За да поддържаме в добро състояние здравето на децата си, трябва да ги научим да се каляват. Един от начините е през зимния сезон ежедневно да се занимават с активни дейности на открито. Всяко излизане сред природата и занимания като ски, кънки и пързаляне с детски шейни са благотворни за здравето им. Облеклото е важен елемент през зимата и също трябва да е съобразено. Интензивните движения водят до бързо затопляне на тялото и съответно до изпотяване, ако детето е навлечено. Важно е всички да осъзнаем, че не студа разболява децата, а промяната в условията, ако организмът не е подготвен.

Детска Шейна
Детска Шейна

Едно от най-вълнуващите забавления за децата през зимата е пързалянето с шейни. Адреналинът от шеметното спускане по пистата доставя невероятно удоволствие. Начините за пързаляне са най-различни, но ние ви предлагаме най-сигурният – с детска шейна TSL. Фирмата е създадена през 1981 г в долината на френските Алпи. В началото се концентрира в производството на снегоходки и става лидер в тази област. Постепенно разширява дейността си и пуска на пазара трекинг обувки, щеки и детски шейни.

Детски шейни TSL са изработени от PVC, с удобна облегалка, ръкохватки с двойна функция (служат и като спирачки) и колан, с който лесно да издърпате шейната нагоре.

За да е пълно удоволствието обаче и децата да се приберат доволни вкъщи, трябва спускането да е контролирано. Желателно е ползването на детска ски-каска, а изчакването по пистата е изключително важно. Така ще се избегнат нежелани сблъсъци и ще се намали до минимум вероятността от травми.