Домашни фитнес уреди

Когато времето навън е студено и спортните ви занимания са ограничени, просто ги пренесете в дома си. Винаги може да намерите свободно време и да тонизирате тялото и духа си. Ако нямате достатъчно пространство, използвайте малки по размери фитнес уреди, като степер, вибрираща машина или бягаща пътечка. Може да използвате за кратка загрявка или цялостна тренировка фитнес приспособления като гирички, пудовки, дъмбели, лостове за врата.

фитнес уреди
фитнес уреди

Степерът се използва за ефективно натоварване на вашите седалищни мускули, ханш, бедра и коремни мускули. Той е любимият кардио уред на дамите, защото стяга мускулите на дупето (глутеусите). Степерът успешно изгаря калории, топи мазнини и извайва добри седалищни форми. Ако изберете да си купите мини-степер с гумени ластици, допълнително ще обогатите тренировката си, като натоварите и мускулите на ръцете. Друг плюс на този уред – компактен е и може да се ползва навсякъде. Ако искате да стегнете и вътрешните мускули на бедрата, използвайте степер туист (twist stepper) – при него движите стъпалата напред и встрани. Спортувате за кратко, тонизирате се с натурален сок, богат на витамини, вземате топъл душ и сте нов човек.

Фитнес
Фитнес

Ако много ви се бяга в парка, но навън вали или е ужасно студено, намерете вкъщи място за бягаща пътека. В зависимост от състоянието на организма ви, може да я ползвате за тичане или ходене. Каква полза имате от бягането? То пречиства организма – отделя се пот, а заедно с нея натрупаните вредни вещества. Чрез него се тренира сърцето, подобряват се кръвообращението и снабдяването на органите с кислород. Бягането ни помага да се справим с депресиите, защото в организма се отделя хормонът на щастието. Затова атакувайте смело бягащата пътека, но без да се претоварвате.

Друг домашен фитнес уред, който заема малко място и е предпочитан повече от дамите, е вибриращата машина. Чрез трептене с различен интензитет тя предизвиква бързи свивания и отпускания на мускулите. Нейните вибрации подобряват мускулния тонус и кръвообращението и ви помагат да се преборите с целулита. Ако изберете вибрираща машина с масажна постелка, ще може да масажирате определени точки от вашите ходила, длани, седалищни мускули и така да премахвате мускулното напрежение.

Вместо да гледате телевизия мързелувайки върху фотьойла, може да масажирате гърба си и да стегнете стомашните мускули с друг вид стол, наречен силов уред за стомах. Само 5 мин. упражнения на ден са достатъчни, за да сте във форма.

Какъвто и домашен фитнес уред да изберете от Онлайн магазин Дими Байк, той ще ви тонизира, ще зареди тялото ви с енергия, а душата с щастие. Изключително подходящ подарък както за вас, така и за любимия човек.