Какво трябва да знаем за Планинската екипировка

Планинска екипировка
Планинска екипировка

Всичко за закупуването на планинска екипировка

Подходящата планинска екипировка е един от най-важните фактори за положително изживяване в планината. Качествената планинска екипировка също така се грижи и за Вашата безопасност.

Същестуват няколко основни правила който трябва да знаем преди да закупим своята зимна екипировка.

Докато всекидневните дрехи може да ги изберем само по техният външен вид, то при планинската екипировка не той е от най голямо значение.

В зависимост от планинската екипировката която ще изберем зависи от това колко комфорно и добре ще се чувстваме в планината. Не е нужно обаче и да вземем дебело яке от пух за да си гарантираме топлина при лошо метерологични условия. Сега на пазара се предлагат нови материи като Polartec, Gore-Tex, Kevlar и Cordura който съчетават практичност и комфорт едновременно. Благодарение на тези нови материи Вашата планинска екипировка щее по лека и удобна.

Важни фактори от който трябва да се ръководите при избирането на зимно яке за Вашата планинска екипировка:

Трябва да обърнете специално внимание на водоустойчивостта на Вашето планинско яке преди да го закупите.

Трябва също и да се уверите че Вашето бъдещо планинско яке има способността да „диша“, или иначе казано да ставя водата от изпотяването да излезе навън и да се изпари но също така да оставя топлината и да ви предпазва от лоши метереологични условия. Но обърнете специално внимание на самото яке защото в много от случайте по магазините се появяват фалшиви планински якета, не копувайте ако цената е прекалени ниска. Посетете нашият сайт ако желаете да закупите висококачествена планинска екипировка или планинско яке , също така ще намерите всичко необходимо за вашата планинска екипировка.

Пожелаваме Ви приятни моменти в планината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *