Лиофилизирана храна

Обикновено подготовката за къмпинг почивка или няколкодневен трекинг изисква приготвянето на много багаж. През последните няколко години големите фирми-производителки на outdoor екипировка и оборудване създават качествени продукти, които лесно се компресират. Това значително намалява обема им и увеличава комфорта по време на път.

Един от тези продукти е т.нар. лиофилизирана храна – пакетирана храна за трекинг, къмпинг, лов и риболов, експедиции в планините, джунглите и полярните райони. Невероятно качество, предложено от немската компания Simpert Reiter (Симперт Райтер). Уникалното е, че храната се приготвя много бързо – само за 10 минути с топла вода директно в опаковката.

Лиофилизирана храна
Лиофилизирана храна

Лиофилизираната храна е вкусна и хранително балансирана – зарежда изтощения ви организъм с необходимото количество въглехидрати, мазнини, протеини и витамини. Outdoor храните на Simpert Reiter са добре пакетирани, за да издържат достатъчно дълго, ултралеки са и заемат малко място в багажа. Имате възможност да избирате между закуска, основно ястие и десерт.

Знаете ли, че:

Лиофилизацията е най-съвършеният метод за качествено консервиране на хранителни продукти. Той позволява да се съхранят вкусовите качества и хранителната стойност на продуктите много дълго време – до 5 години при температури от -50 до +50 градуса. Лиофилизацията (или както се нарича още сублимация) е процес на отделяне на влагата от свежите пресни продукти чрез вакуум. След това те преминават през два етапа – замразяване и сушене. Теглото им в края на процеса е 1/5 до 1/10 от първоначалната маса. Впоследствие при намокряне лиофилизираните продукти бързо възвръщат първоначалното си състояние.

Лиофилизацията има следните изключителни предимства пред другите методи за консервиране:

– продуктите възстановяват предишния си обем бързо и лесно – до 10 минути

– храната запазва цвета и аромата си

– лиофилизацията значително намалява теглото на продуктите и най-важното

– свойствата на продуктите се запазват в максимална степен

Поръчайте си лиофилизирана храна от Онлайн Магазин Дими Байк и ще се радвате на най-вкусните манджи извън дома!