Лонгборд – скоростния скейтборд

Лонгбордингът е смесица между скейт и сърф. Това е лятната сноуборд алтернатива за всички запалени райдъри. При него не става дума за кикфлипове, технически трикове или финтове. Става дума за удоволствието да сърфираш в града, между колите и всички околни препятствия, да се рееш по асфалта като птица. Да използваш всяка добра настилка за поредния си карвинг – качествени вело алеи, пешеходни зони, дори равни междуградски пътища. Истинският смисъл в лонгбординга е да си намериш терен за дълго спускане и да успееш да се задържиш върху дъската, за да изпиташ наслада от удоволствието. Винаги може да намерите място за своя рън.Longboard

Лонгбордингът се основава на скоростта и карвинга – може да превърне всеки наклон в предизвикателство. Колкото по-широко е разстоянието между предните и задните колела, толкова по-голям е радиуса на завиване. Някои лонгбордове са изрязани отпред и отзад, което позволява на колелцата да правят резки завои, без да се опират в дъската. Ако дъската е с леко изпъкнала форма, това й позволява да е гъвкава, без да потъва. Получава се нещо като припомпване към колелцата и придава допълнителна скорост. Машинките (колесарите) при лонгборда са по-широки и по-високи, отколкото при скейта, тъй като за тях се прикрепят по-големи колелца. Самите лонгборд колелца понякога са 2 пъти по-големи от скейт колелцата. По-твърдите са по-удобни за слайдване, а по-меките са за по-остри карвинг завои.

Skateboard-Longboard
Skateboard-Longboard

Доставете си удоволствието да се реете като вълна с Марков Лонгборд, който може да закупите от Онлайн Магазин за спортни стоки Дими Байк.