Туристически обувки Hi-Tec

От армията в града идват новите обувки Hi-Tec с импрегнираща технология Ion-mask. Създадени за британските военни, те съчетават водоустойчивост, хидрофобност, лекота и дишане и то без цена за природата.

За всичко това се грижи импрегниращата технология Ion-mask, при която материали като кожа, текстил и полиуретан стават устойчиви на вода.

Повече за качествата на обувките Hi-Tec:

Водоустойчивост – държи нивата на обувки с мембрна.

Хидрофобност – абсорбацията на влага намалява с 97 %

Олекотяване – поради липстата на специална материалн амембрана обувките са по-леки с по 35 грама всяка. Като се прибави и трудната абсорбация наа влага, тежеста остава почти постоянна.

Дишане – равнава се на това на нетретирани с технологията обувки и на тези без конвенционална мембрана , т.е. абсолютно свободно.

* За технологията Ion-mask и нейната еко страна. Обувките се поставят в камера, където се изтегля въздуха. В създаденото вакуумно пространство се третират с плазма, която способства задържането на химическото вещество за импрегнация както от вътрешната, така и от външната част на обувките. Слоят, който се получава, е с дебелина 10 нанометра. След 3 минутен престой в камерата въздушното налягане се възстановява, а обувките са импрегнирани.

Цлият процес протича при стайна температура. На практика отпадаци няма. Въпреки, че се прилагат химически вещества, количеството и съставът им не са опасни за хората и животните.

Обувки Hi-Tec
Обувки Hi-Tec

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *