Туристически обувки Alpina

Добрата марка е много повече от един изключителен продукт. Alpina е компания, която диша, мисли креативно и работи ентусиазирано за създаване на успешни продукти. В нея огромните познания за каране на ски иновативно се прилагат от екипа на фирмата при производството на трекинг обувки. Те са създадени от първокласни технически решения и трайни материали. Независимо  колко е стръмно и колко далече е целта, Туристически обувки Alpina са в състояние да ви транспортират навсякъде.

Туристически обувки Alpina
Туристически обувки Alpina

При подготовката за дълъг планински трекинг, лов и риболов, разходка в полето или гората, изключително важна част си остават обувките. Онлайн магазин dimibike.com предлага на всички пътешественици ниски и високи обувки за туризъм Alpina. В производството им са вложени съвременни технологии и материали с дълъг живот. Естествено според стар и изпитан закон качеството определя цената. Най-добро сцепление ще получите от обувки Alpina с подметка Vibram.

Vibram е световен лидер с висока производителност на гумени подметки на обувки, подходящи за работа, почивка, outdoor, мода, ортопедични. Продуктите Vibram се появяват на пазара само с одобрението на тестер-екипа (Vibram Tester Team). Строгите тестове на отбора гарантират, че подметките са подходящи за широк спектър от дейности (изкачване, слизане, кръстосване, катерене), както и за различни терени (кал, сняг, лед, трева, тротоар, дърво, мокро, сухо). Нито една подметка Vibram не попада в търговската верига без одобрението на тестер-екипа.

Изберете обувки за планина Alpina с мембрана Sympatex ® , която е трислойна – ветроустойчива, водоустойчива и дишаща. Не позволява на водата да проникне в тъканта, но молекулите на водните пари се транспортират отвътре-навън и се изпаряват. Този трансфер на влага през мембраната се нарича „дишаемост”. Sympatex ® е затворена непореста мембрана. Има два компонента – полиетер и полиестер. Полиетерът привлича парите от изпотяването и ги извежда през мембраната навън. Едновременно с това полиестерът отблъсква водата, не й позволява да проникне в обувките и краката ви остават сухи.

Друга мембрана, която Alpina използва в производството на туристически обувки е Alpitex ®. Тя е разработена от инженерите на Alpina възоснова на дългогодишен опит и постоянна обратна връзка с потребителите. Висококачествената мембрана Alpitex ® осигурява допълнителна защита от сняг, вода и студ. Това води до висока степен на комфорт, дори в екстремни климатични условия. Мембрана Alpitex ® е водоустойчива и дава възможност за добра вентилация и комфорт на ходилата.

Някои модели туристически обувки Alpina притежават следните екстри за по-голям комфорт на ходилата:

VCP (Volume Control Plate) – подложка под стелката, позволяваща точна адаптация на обема на обувката за левия и десния крак. Отстраняването на подложката води до увеличение обема на обувката.

Flex zone – при носене на голям товар и продължително ходене по стръмнини, тежестта на тялото се концентрира в задната част на глезена. Тази flex зона се намира точно там и намалява напрежението върху глезените. Така изкачването е по-спокойно и лесно.

TPU – допълнителна подложка в подметката за поемане на вибрациите.

Компания Alpina предлага ниски и високи трекинг обувки, разделени на мъжки, дамски и детски модели. Може да ги използвате за разходка в гората, полето и планината, за лов или ежедневна употреба. Ще ги намерите в dimibike.com