Туристически газов котлон Primus

Отминаха дните на тежките и неудобни палатки и спални чували, както и на първобитните уреди за готвене. Primus е доверено име, което свързваме с дълготрайни съоръжения за готвене на открито. Техните модерни газови котлони са връхна точка в продуктовата им линия. С тях безпроблемно кипвате вода и приготвяте храна при всякакви условия. От високите алпийски райони до дъното на каньона тези малки туристически газови котлони Primus никога няма да спрат да готвят.

Туристически газов котлон Primus
Туристически газов котлон Primus

Повечето уреди се контролират с клапан, намиращ се над върха на газовата бутилка. Може да го развиете докрай, за да заври бързо водата или ястието или да го отвиете съвсем малко, колкото да къкри. Уреди за готвене на открито Primus са прецизно проектирани и пламъкът се разпределя равномерно така, че да обхване изцяло дъното на съда. Това води до максимална ефективност по време на готвене – ястието е готово за броени минути. Котлоните са толкова професионално изработени, че ако съсипете вечерята, вината ще е изцяло ваша. Благодарение на специалното покритие на съдовете може да приготвяте тестени изделия, без да залепват по дъното, и с лекота да сготвите вкусни бъркани яйца.
Туристически газови котлони Primus са уникални – безпроблемно ще ги ползвате дори при минусови температури в мразовитата зима. Пример за това е моделът Multifuel, създаден за употреба в Хималаите. Повечето модели имат система за бързо подгряване на газта. Един от важните им плюсове е тяхната икономичност – проектирани са така, че да пестят гориво. Още едно важно предимство – котлони Primus имат много ниско тегло и компактни размери. А това е перфектно за планински походи, екскурзии сред природата и експедиции, защото там всеки грам е от значение за багажа. Макар и малки, газови котлони Primus са мощни благодарение на уникалните си горелки, устойчиви на вятър. Ако все пак той се окаже по-силен, може да ограничите влиянието му с параван за защита от вятъра.

Газов котлон Primus
Газов котлон Primus

Windscreen Primus намалява времето за готвене, а заедно с това и разходът на гориво. С паравана се постига висок процент на ефективност и в случай че е с размерите на газовата бутилка, може лесно да го демонтирате, за да ползвате тиган или по-широк съд.
Кулминация в развитието на Primus е създаването на ултралек всегоривен туристически котлон – Gravity. Функционира безотказно при минусови температури с всякакви течни горива – газ, бензин, дизел, керосин. Въпреки че е ултралек, конструкцията на краката му предлага много добра стабилност. Комплектован е с още два елемента – топлинен рефлектор и ветрозащитно фолио – комбинацията с тях го прави уникален.
Туристическият бранд Primus се ръководи от иновациите при газовите съоръжения и ще продължава да проектира и произвежда газови продукти, които ви предлагат максимална ефикасност и производителност. Изберете подходящия за вас котлон Primus в Dimibike.com