Туристически щеки BRENDA SPORT

Туристически щеки Сигурно много от вас са пренебрегвали необходимостта от туристически щеки по време на походи. Повечето хора считат, че те са само за скиорите през зимата. Оказва се обаче, че са много важен аксесоар, особено при пресичането на стръмни и неравни терени. Но можем да ги ползваме само ако ръцете са свободни и всичко, което носим със себе си, е на гърба ни в раницата. Щеките са подходящи и за хора с проблемни глезени, колена и бедра. Те спестяват на коленните стави 25 % от натоварването при ходене, но само ако не се изкушавате да правите големи крачки- тогава натоварването дори се увеличава.

Най-удобни са сгъваемите телескопични щеки. Трисекционните са най-компактни и няма да създадат неудобство, ако се наложи да повисят на носача на туристическата ви раница. За да ги използвате пълноценно, трябва да изберете подходящия за вас размер на щеките в разгънат вид. Формулата е лесна- умножавате ръста си по 0.68. Друго важно правило е лакътната става да е под прав ъгъл, когато държите ръкохватката. При изкачване скъсявате щеките за по-добро подпиране върху склона пред вас. При слизане ги удължавате, за да запазите вертикална позиция и да имате по-добра опора. А при траверсиране по било със страничен наклон, трябва долната щека да е по-дълга, а  горната- по-къса, за да запазите равновесие.

Един от най-атрактивните и функционални модели може да откриете в on-line Туристически Щеки магазин  DimiBike.com. Става дума за модела BRENDA SPORT ADVENTURE. Те са телескопични, трисекционни и са произведени от висококачествен алуминий,което ги прави леки и здрави. Стоманените върхове в долния им край осигуряват стабилност при всякакви повърхности, включително върху лед. А за равни терени, например асфалтов път или каменна настилка върховете се закриват с гумени тапи. В ергономичната ръкохватка е вградена светодиодна светлина, която би ви свършила добра работа при здрачаване. Туристически щеки Гриповете гарантират комфортно захващане с или без ръкавици. Туристически Щеки BRENDA SPORT ADVENTURE са окомплектовани с 2 броя кръгчета за зимни преходи със снегоходки или ски. Разполагат с Anti-shock система (вградени амортисьори) , която обира вибрациите при слизане по неравен терен.

Може да се убедите в качеството на този немски продукт, като посетите e- shop DimiBike.com и направите своята поръчка. Съотношението туристически щеки- цени показва, че може да получите пълен набор от функции на достъпна цена.