100% Натурална готова храна за планина и туризъм

Готвена, 100% натурална и здравословна

Сега можете да се насладите на Вашето пътешествие без компромиси с натурална храна за планина. Почувствайте свободата, въодушевлението и приключението като Вашето тяло и ум са захранени със 100% здраве. Открийте първото сто процентово натурално ястие за планина и туризъм. Удобството е същото и при вело и мото походи, алпинизъм, експедиции, къмпинг, лов и риболов.

Основни предимства на натуралната храна за планина

  • Продуктите с марката ADVENTURE MENU са подходящи за хора, които предпочитат натурални съставки в своята диета, био храна, неразличима от домашно приготвената.
  • Едновременно с това те са подходящи за туризъм и спорт, по време на път и то готвена храна, допринасяща за едно правилно здравословно хранене.
  • Природните хранителни продукти вложени в рецептите правят храните богати на протеини, фибри и въглехидрати. Едни естествени готови гозби, с вкус на готвено вкъщи или на бабините манджи, са идеални за хранене в планината.
  • Повечето планинари носят със себе си някакъв вид пакетирана храна, екологични и здравословни запаси с висока хранителна стойност в своята туристичека екипировка.
  • Удобната опаковка ги прави компактни и лесни за носене. Обема и всеки излишен килограм провизии е от значение когато в раницата на един алпинист трябва да бъде побрано и друго обурудване освен хранителни запаси за планината.
  • Липсата на стабилизатори, консерванти, оцветители и всякакви друг примеси и алергени ги определя като природни храни, които са чудесна алтернатива на така наречените органик продукти.
  • Разнообразно меню, включващ свинско и телешко месо, пилешко или пуешко месо, зеле, боб, ризото или десертен пудинг.

100 процента натурална храна за планина

Нашата философия

Защо да ядете нискокачествен обяд когато сте на път? Минават седмици, месеци, а понякога и години преди да отидем на дългоочакваната почивка. Една експедиция или уикенд на открито е прекрасен повод да прекаме време с нашето семейство или приятели. Защо да не съхраним всеки скъпоценен момент от пътуването?

Основната цел е да направим така, че да можете да се наслаждавате на високо качество и пълноценната храна навсякъде и по всяко време, така че да изживявате най-хубавите моменти от живота без стрес. Същевременно искаме да осигурим на Вашето тяло хранителните вещества, от които то се нуждае за да Ви отведе до най-удивителните дестинации.

Спрели за похапване в планината

Качество или комфорт?

Когато пътуваме често сме принудени да избираме това, което е по-лесно и удобно вместо качествено. Често на нас просто ни липсват време, воля и уреди за добро старомодно готвене. Въпреки че консервираното е лесно и бързо за приготвяне, тялото ни изразходва по-голямата част от енергийния прием за преработка на съдържащите се в нея химически добавки и консерванти. Това често води до нарушено храносмилане. Нещо повече, консервираната храна за планина едва ли осигурява някакво приятно вкусово изживяване.

Ако разгледаме основната причина да прекарваме времето си на открито, можем да се запитаме дали си струва?

Отговорът ни е твърдо ‘НЕ’. Посветили сме се на това да преодолеем пропастта между качество и комфорт. Желанието ни е да Ви предоставим здравословна и вкусна храна за планина, която можете да вземете навсякъде.

Само най-добрите съставки без примеси

Съставките са крайъгълният камък на всяко хранене. Ако искаме да се наслаждаваме на здравословно хранене без изкуствени примеси, трябва да започнем с подбиране на висококачествени продукти.
Тъй като ние никога не търсим лесния начин, стоим далеч от полуфабрикатите и сме се посветили на това да предлагаме домашно приготвени ястия.
Наградата е прекрасен, органичен вкус, който понякога липсва дори в ресторантите.

опънати палатки в импровизиран къмпинг за обяд

Домашно приготвена с ръчна обработка, приложена при храна за планина

Бъдещето може да принадлежи на автоматизацията, но за момента ние сме отдадени на това да извлечем най-доброто от здравословното приготвяне на храна. Само опитен готвач знае как да приготви храна за сервиране на открито, която не може да се различи от домашно приготвената такава.

Иновации, добавени към традициите

Нашата цел е ясна – висококачествена храна и нейното лесно приготвяне за консумация. Ето защо ние избираме различен път от повечето съвременни производители на храни за ползване на открито. Вместо дехидратация е избрана стерилизация. СТЕРИЛИЗАЦИЯТА е традиционна техника за консервиране, при която храните се съхраняват в ‘течно състояние’.

Това прави нейното последващо приготвяне за консумиране бързо и лесно. Стерилизираните храни запазват органичния си вкус, аромат и външен вид, като същевременно остават силно питателни и дълготрайни. Те са един добър аналог на лиофилизираната храна.

Резултата е 100% натурална храна, готова за консумиране на открито