Велосипед BMW в стила на M2 Coupe

Специалният велосипед струва 1400 евро

За да отбележи пазарната премиера на най-новия модел на BMW M GmbH, базираната в Мюнхен автомобилна компания BMW представи уникален велосипед. Той е вдъхновен именно от M2 Coupe и ще бъде предложен в серия от само 1500 екземпляра.

Велосипедът е наречен Cruise M Bike Limited Edition, като е покрит със същата синя боя Long Beach Blue, която се използва за спортното купе с 385 к.с.

За новото BMW с педали инженерите са използвали алуминиева хидроформирана рамка, чийто дизайн трябва да направи препратка към мотоциклетите BMW. Самото сглобяване със скрити заварки е също заето от двуколесните машини на марката. Рамката дава изключителна динамика и гъвкавост. За спортния характер на велосипеда напомнят и емблемите BMW M GmbH, както и специалният плакет с надпис BMW M Bike Limited Edition.

Модерната дизайнерска концепция на велосипеда е допълнена от висококачествени технически компоненти, които създават специално усещане на пътя. Cruise M Bike Limited Edition е окомплектован с хидравлични дискови спирачки Shimano и 28-инчови джанти. Колчетата на седалката и кормилото пък са изработени от карбон, за да предоставят максимална здравина и ниско тегло. С по-големите капли и система с 30 скорости той има всички необходими качества за да бъде последна дума в удоволствието от карането – еднакво добър за прави пътища, криволичещи и хълмисти маршрути.

Германската компания, която вече 60 години произвежда и велосипеди, ще пусне новото колело в тираж от само 1500 екземпляра. Цената на всеки един е 1400 евро.