Tротинетки за трикове и скачане

Имали сте вече стандартна тротинетка или искате да преминете направо на нещо по-професионално като тротинетки за скачане? Време е да откриете разликите между тротинетките за любители и тези за напреднали.

Фрийстайл тротинетки, Тротинетки за рикове
Тротинеткати за скачане и трикове с неповторим дизайн.

Тротинетки за скачане

Какво обединява тротинетките за фрийстайл, трикове и скокове?

Първото, което ще забележите в съставните части на една тротинетка за трикове или повечето тротинетки за фрийстайл са много по-здравите материали на дековете за стъпване и повърхността на платформата, както и външният вид на кормило и колела. Кормилото задължително е направено да се върти на 360 градуса без проблем и е по-широко, а колелата на тротинетката са по-малки, което дава по-добра маневреност и ниско тегло за по-лесно изпълняване на скокове. Допълнителна здравина се постига най-често с използването на стомана и алуминий в основната конструкция.

Каква е разликата между обикновена тротинетка и тротинетка за трикове?

Традиционния модел има почти винаги следното:

  • Настройващо се по височина кормило, често и с възможност за сгъване спрямо основата
  • Удобен дек, от дървени или пластмасови плоскости, които дават комфорт при возене
  • Разнообразни по големина колела – колкото по-големи, толкова по-висока скорост на придвижване по права линия

Тротинетки за трикове

Една тротинетка за трикове можете да разпознаете по следното:

  • Кормило, което е с фиксирана височина, защото не искате то да се премести като се приземявате от скок и неподвижни ръкохватки
  • Стоманен или в краен случай алуминиев дек, който е по-корав и издържа на допълнителните натоварвания
  • По-малки колелца, проектирани за кратки интервали на засилване и по-добър ъгъл на завиване

Tакива видове тротинетки можете да намерите в нашия онлайн магазин. Най-добър пример са моделите на американската марка Madd Gear фрийстайл тротинетки за всички любители на скоците.

Тротинетките за трикове имат вилка без резба. Разстоянието между дръжките на кормилото е по-голямо за удобство при завъртане около оста. Т-образната форма е от един цял детайл за да не се разглобява от ударите при изпълняване на трикове. Механизъм за сгъване липсва, тъй като той е слабото място, което поема натоварването от ударите със земята и теглото на стъпилия. Това е предпоставка за счупване на тротинетката.

Колелата имат метална сърцевина покрай осите, а не пластмасова. Лагерите са клас ABEC 7, ABEC 7 или ABEC 11. Причината отново е за да понесат допълнителното удряне, на което ги излагат, каращите по рампи и специализираните площадки. Външната обвивка е с означението PU за полиуретан. Общият диаметър на цялото колело е около 100-110 мм.

Други модели, които отговарят на изискванията за тротинетка за трикове са моделите на английският бранд STREET SURFING – Torpedo Black Core и Torpedo Armour.