5% отсъпка на всяка поръчка при плащане с банков превод

Категории
Филтрирай

Филтър4.50 лв 830.00 лв

Спортни игри

ДАРТС И ДЖАГИ

Клубните спортове - билярд, боулинг, дартс и джаги, набират все по-голяма популярност в България. Смесицата между коктейл-бар и игрална зала, оборудвана с джаги, дартс и боулинг писти, привлича все повече хора, за които този начин на развлечение е предпочитан след тежкия работен ден.

При дартса една единствена дъска съчетава в себе си огромен брой игри и варианти на игрите, в които се налага да се вкарват точност и стратегия. Състезателните мишени са с диаметър 451 мм и са разделени на 20 радиални секции. Всяка една от тях е отделена от останалите с метална лента или тел. Най-добрите мишени имат много тънки ленти, като по този начин се намалява вероятността стреличката да се удари в тях и да отскочи. Номерата на тези мишени също са изписани с тел, докато на аматьорските са директно отпечатани върху дъската. През последните години се появиха и електронни мишени за дартс, които с помощта на сензори отчитат къде е попаднала стреличката. Те са облицовани с пластмаса, която е на малки дупчици. Така стрелата преминава през тях и остава на мишената. Тези стрели обаче не са с остър метален връх, а с заоблен пластмасов.

ДЖАГИ

Футбол на маса или разговорно джага (джаги) е широко разпространена игра за отмора. Международната федерация по футбол на маса (ITSF) е основана на 16.08.2002 в Оберварт, Австрия. Джагите са едно приятно занимание, развлечение и могат да развият умения, за които дори не сте подозирали. Освен за удоволствие и развлечение, може да се състезавате и да усетите адреналина от професионалните турнири. Състезателите от различните дисциплини са в различни категории - от начинаещи (ROOKIE), средно-напреднали (SEMI-PRO) до (PRO).

Лесно е да се види социалната роля на спорта джаги. Това е занимание, което се харесва на всеки без значение на възраст, пол или произход. Той е познат и се играе по целия свят. Използва се широко за рехабилитация за лечение на възстановяването на физическата пригодност след наранявания или болести. Играта има доказано благотворно влияние при хора в процес на лечение от депресия. Ако искаш да си топ спортист се изискват рефлекси, съобразителност, бърза адаптация. Зависи и как играеш: в отбор – двама срещу двама или ти срещу твоя опонент. Когато си сам управляваш 4 ръчки и тогава е важна бързината на преминаване от защита в атака. В отборната игра е нужно повече търпение, добри взаимоотношения. Футболът на маса развива и сръчност, повишава координацията око-ръка и затова се използва в рехабилитационни центрове след някои по-леки операции.


Е-БЮЛЕТИН: