5% отсъпка на всяка поръчка при плащане с банков превод

Препарати и импрегнатори

Препарати и импрегнатори

След покупката на туристическо яке или обувки за по-тежки атмосферни условия веднага следва въпросът за поддръжката и прането им. Докато дрехата е все още нова има заводска обработка, която скоро започва да отслабва. С течение на времето намалява водонепропускливостта на материята и капчиците постепенно проникват навътре. Така не след дълго мембраната се запушва от проникващите с водата прахови частици.

Процесът скоро довежда до задържане на пот и пари от тялото, мокрене отвътре и поддържане на влагата отвън. Дрехите и обувките, притежаващи мембрани и водонепропускливи материи като GORE-TEX®, Ultrex®, SympaTex®, eVENT® и Entrant®, имат нужда периодично да бъдат прани със специален препарат за пране, а мембраните им да бъдат почистени. Следва задължително импрегниране за непромокаемост, за да можем да осигурим по-дълъг живот на любимата ни аутдор екипировка.

Важно е да се помисли за поддръжката на екипировката още при самото й купуване, защото на вече занемарена дреха или обувка тези препарати трудно биха помогнали. Винаги четете упътванията на различните продукти, защото някои материи изискват предварително мокрене. Важно е тези препарати да бъдат на водна основа, за да не замърсяват природата.


Е-БЮЛЕТИН: